Ankara Keçisi ve Tiftik Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak “Bir Sandık Miras” isimli düzenlediğimiz sergi ile Anadolu’nun kadim kültüründen süzülüp gelen, yüzyıllardır yaşayan bir mirası, Ankara keçisini ve tiftik el sanatlarını sizlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz..

Ankara keçisi, sadece bir hayvan türü değil, aynı zamanda Anadolu’nun kültürel dokusunun önemli bir parçasıdır. Yumuşacık tiftiğiyle nesiller boyu sıcaklık, zarafet ve bereket kaynağı olmuştur. Bu sergide, Ankara keçisinin bu değerli armağanını, geleneksel el sanatlarıyla harmanlayan zanaat ürünlerinin eşsiz örneklerine tanıklık etmekteyiz.

“Bir Sandık Miras”, geçmişten günümüze uzanan bir yolculuğa çıkarıyor bizleri. Sandıktan çıkan her bir parça, atalarımızın incelikli işçiliğini, sanata ve kültüre verdikleri değeri gözler önüne seriyor. Sof dokumalarının önemi zamanında eşşiz özellikleri ile dünyaya ün salmış örnekleri, tiftik örme çorap ve berelerin sıcaklığı, geçmişin izlerini taşıyarak bugünlere ulaşıyor. Sergi Ankara Keçisi ve Tiftik Uygulama ve Araştırma Merkez Binasında 23 Ekim-23 Kasım 2024 tarihleri arasında ziyarete açıktır.